Als je al aankopen online doet, dan wil je daar natuurlijk het liefst zo veel mogelijk op besparen. Er bestaan verschillende methodes die je kan toepassen. Je kan ze naast elkaar gebruiken, of gewoon combineren. Ik zal drie methodes delen om je te helpen besparen op je online aankopen. Hebben we je interesse gewekt? Lees dan gerust verder.
Artikel inhoud:
- Optie 1: Zonder een site, maar via een aanbieder;
- Optie 2: Zonder een site, door actief te zoeken;
- Optie 3: Met een site (tip).
Optie 1: Zonder een site: via een aanbieder.
Soms hoef je het niet ver te zoeken. Bepaalde GPT sites bieden reeds de mogelijkheid om via hen te kopen bij andere online winkels. Meestal gaat het wel om grote en bekende merken. Het voordeel voor jou is dat het zeer eenvoudig is en weinig of geen moeite kost.
In dit genre kunnen we twee GPT-sites aanraden:
Optie 2: Zonder een site, door actief te zoeken.
Op het internet worden vaak kortingsbronnen verspreid. Door goed en actief te zoeken kan je wellicht wel enkele vinden die nog steeds geldig zijn.
Raadpleeg ook sites zoals Groupon of Ibood omdat ze meestal aantrekkelijke deals aanbieden. Zoek gerust ook eens op Google naar ‘aanbieding van de dag’ en soortgelijke sites om te kijken of ze geen kortingscodes of speciale aanbiedingen staan hebben. Meestal zijn dit sites die tijdelijk promotie maken voor een webwinkel.
Optie 3: Met een site geld besparen op je online aankopen.
Hier wordt het interessant, omdat je niet alleen geld bespaard op je eigen aankopen, maar ook je vrienden kunt aanmoedigen om via jouw site een aankoop te verrichten. Het opzetten van zo’n systeem is zeer eenvoudig, gratis en kost je enkel een beetje tijd om het op te zetten.
Een website of blog is gratis. Je kan een blog gratis registreren op Blogger. Snel en eenvoudig, zeker als je al een Gmail account hebt. Je zou na het inloggen een button moeten zien met de tekst ‘Nieuwe blog’. Klik daarop en volg alle instructies.
Een eerste artikel schrijven is zeker een must. Beschrijf jezelf een beetje, bespreek je interesses, … zoveel je maar kwijt wilt over jezelf. Een tweede artikel kan bijvoorbeeld gaan over online winkelen in het algemeen. Een derde artikel kan eventueel gaan over een bepaald product dat je hebt gekocht, enz…
Het is heel eenvoudig: Op het Blogger dashboard (zie afbeelding links) kan je eenvoudig een nieuw artikel schrijven door op de knop ‘nieuw bericht‘ te klikken. Neem gerust je tijd om eens alle opties te overlopen en eventueel vertrouwd te worden met Blogger.
Geld besparen met je aankopen.
Nu komt het interessantste: Hoe verdienen we hier geld mee?
Eerst en vooral moet je je aanmelden bij een advertentienetwerk. Een goed voorbeeld hiervan is TradeTracker (aanrader).
In eerste instantie moet je je site toevoegen, dit kan je doen op tradetracker door de navigatie te volgen: “Mijn account >> Mijn sites >> site toevoegen” (zie afbeelding).
Wanneer je site is goedgekeurd, dan kan je je aanmelden bij campagnes. Dit is eigenlijk een overzicht van webwinkels en diensten die beroep doen op het advertentienetwerk om hun producten te promoten. Jij als website eigenaar kan hier ook aan meedoen door een code op je site te plaatsen en hiervan een percentage op te verdienen.
Navigeer op tradetracker nu naar “campagnebeheer >> campagnes” (zie afbeelding) en je zal een lijst te zien krijgen met alle beschikbare campagnes waarvoor je je kunt aanmelden. Je komt standaard terecht op de categorieën, maar kan ook gerust per site gaan navigeren en uitzoeken voor welke webwinkel je interesse hebt.
Een voorbeeld:
in de categorie “Baby & kinderen >> Babykleding” zie je een lijst met aangesloten aanbieders. Je ziet verschillende kolommen staan:
- CPM
- Klik: vergoeding per klik op de advertentie.
- Lead: vergoeding voor het aanbrengen van een lid.
- Sales (€): vaste vergoeding bij de verkoop via jouw link.
- Sales (%): vast percentage bij de verkoop via jouw link.
Meestal zullen we te maken hebben met vaste percentages dat je kunt verdienen. Stel dat er een aanbieder staat dat 3% sales belooft, dan wil dit zeggen als iemand via jouw link/website een aankoop verricht, dat jij dan 3% van het aankoopbedrag als commissie verdient.
Aanmelden bij een aanbieder doe je eenvoudig door aan de linkerkant het vakje aan te vinken en dan onderaan ‘aanmelden/afmelden’ te kiezen (zie afbeelding):
Ben je zover? Mooi. Soms duurt het even voor je geaccepteerd wordt, maar soms gebeurd het gewoon automatisch. Afhankelijk van je instellingen wordt je hiervan op de hoogte gebracht via een mailtje.
Wanneer je de goedkeuring hebt, dan kan je links gaan beginnen toevoegen op je site. Ga op Tradetracker naar ” Promotiemateriaal & tools >> Tekstlinks ” en selecteer vervolgens de aanbieder waarvan je een link wilt toevoegen. Je ziet dan een kleine button staan aan de rechterkant waarop dan staat ‘code genereren’:
Klik daarop en je zal in html-vorm je code te zien krijgen. Dit gebruik je dan letterlijk in een berichtje op Blogger en dit wordt automatisch een klikbare link.
Het moment suprème
Ga vervolgens naar je Blog en bekijk je berichtje. Je zal de link zien staan. Klik erop en je zal automatisch naar de aanbieder worden gestuurd. Plaats je bestelling en als alles goed is gegaan dan zal je percentage op Tradetracker te zien zijn: dit is het geld dat je hebt verdient omdat iemand (jijzelf dus) heeft gekocht via de link van Tradetracker die je op je site hebt gezet.
Laat het niet hierbij! Geef je site ook door aan je vrienden en kennissen en als ook zij via je link een bestelling plaatsen bij een aanbieder, dan krijg je hiervoor ook een vergoeding. Zeer handig dus als je vrienden en vriendinnen nu al dagelijks kopen.
Tip:
Eerder spraken we al over het plaatsen van berichten op je Blog. Je boekt meestal de beste resultaten als je een eigen beoordeling geeft over een product dat je online hebt gekocht. Je kan dan ook een speciale link plaatsen naar de webwinkel waar je dit hebt gekocht.