Browsing: Passief inkomen

Wat is passief inkomen nu eigenlijk?

Beeld je eens in dat je WinForLife zou winnen en elke maand een extra inkomen zou verwerven van 1.000,00 euro: Dat is een passief inkomen! Voor de meeste mensen zou dit dan ook een wereld van verschil betekenen in levenskwaliteit: een echte droomvakantie maken, tijd vrijmaken om nieuwe zaken bij te leren, geld opzij kunnen zetten als noodrantsoen, …
Het zijn allemaal zaken die je levenskwaliteit onmiddellijk beïnvloeden. Je hebt meer keuzevrijheid als gevolg van betere financiële vrijheid, stabiliteit in je leven en ervaart hierdoor automatisch minder stress.

Een passief inkomen is met andere woorden geld verdienen zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen. “Slapend rijk worden” wordt wel eens gezegd om passief inkomen aan te duiden. Maar besef dat dit ook maar een overdreven uitspraak is. Toch is dat wel hetgeen dat je probeert na te streven.

Meestal wordt het werk goed voorbereid en op voorhand gedaan. Nadien kan men dan een lange tijd profiteren van de inkomsten hieruit, zonder dat daar nog veel actief werk bij nodig is. Denk maar aan het maken van een online cursus (veel voorbereiding) die nog amper werk kost de jaren nadien. Of het schrijven van een boek waaruit je jarenlang royalty’s kan verdienen.

Helaas komt zo’n extra inkomen niet uit te lucht gevallen. Het goede nieuws is dan weer wel dat je zelf voor een passief inkomen kan zorgen! Besef wel dat het initieel wat werk zal vergen om alles op rails te krijgen maar dat is de bedoeling: Je doet het werk op voorhand om er later – met kleine moeite – voor een langere periode van te kunnen profiteren van de inkomsten.

Met deze website willen we jou inspireren hoe je op andere manieren een extra inkomen kan verwerven. We maken dan ook een onderscheid tussen actief inkomen, semi-passief inkomen en passief inkomen. Daarbij willen we een zo compleet mogelijk overzicht aan mogelijkheden maken.

“Geld maakt geld” is echter ook een uitspraak die waar is, daarom maken we ook een onderscheid tussen verdienmodellen die geen investering, een kleine investering of een grotere investering vergen.