Bitcoin wordt aanzien als een munt. Je kan er dus ook op speculeren op de valutamarkt. Je hebt hiervoor een Broker nodig. Zoek er eentje met een mooie interface die makkelijk is om te begrijpen.
Let wel op dat het handelen voor echt geld is en dat je je kapitaal op het spel zet. De meeste platformen stellen een gratis Demo ter beschikking waarop je kan oefenen. Maak hier zeker gebruik van.
Speculeren op bitcoin is niet zonder risico. Het is waar dat bitcoins een enorme stijging hebben gekend in april 2013, 2017 en 2021, toch blijft het een zeer volatiele markt. Hiermee bedoelen we dus dat deze zeer instabiel is en snel kan stijgen of dalen.
Op lange termijn kan je hier misschien wel iets op winnen, maar dat kan dan evengoed door bitcoins te kopen en in je wallet te laten rusten. Dat is dan ook verstandiger dan een broker te gebruiken, waar je een margin-call riskeert als je onvoldoende middelen in je account hebt, bijvoorbeeld bij een stevige prik.
De bitcoin koers: in stijgende lijn.
De koers van de bitcoin is in sterk stijgende lijn. Wie echter actief is, zal merken dat de koers heel volatiel is en dat er veel ups en downs zijn. Een grafiek per dag zal er een stuk schrikwekkender uitzien dan een grafiek die de koers toont van pakweg 4 maanden.
Opletten is de boodschap dus. Goed reageren (zonder emoties zoals men je vanuit het broker wereldje zou uitleggen) is belangrijk.
De bitcoin is als digitale munt ondertussen ongeveer 30.000 euro waard per stuk, dit is ooit heel veel meer geweest, maar ook heel veel minder. Weet ook dat een Bitcoin ooit slechts 20 euro waard was. Wie dus toen al vertrouwen had in de cryptomunt, is er zeker niet armer van geworden!
Men zou kunnen stellen dat hoe meer de bitcoin zal worden geaccepteerd als betaalmiddel, des te positiever dit zou zijn voor de koers. Al weet je natuurlijk nooit.
Bitcoins blijven digitaal en ook al is elke bitcoin uniek, er worden geen banken bij betrokken en het biedt geen staatsdekking.
Wie zich het voorval in Cyprus herinnert, weet echter dat dit ook niet altijd een garantie is. Het is en blijft een goed alternatief als je zelf het een en ander kan inschatten, zeker in tijden waarin de rente op spaarboekjes extreem laag zijn.
Een Bitcoin in een eigen wallet of Forex?
Dat zal voornamelijk een persoonlijke keuze zijn. Bij een eigen Wallet moet je in eerste instantie er voor zorgen dat deze voldoende is beveiligd. Eventueel kan je beroep doen op een dienst zoals Coinbase die online wallets aanbiedt en beheerd. Zij staan dan in voor de beveiliging, maar het blijft opletten.
Onze opinie is dat dit ideaal is wie een (klein) deel van zijn spaarboekje elders wil plaatsen. Bij een online handelsplatform die werkt met hefbomen zal je merken dat je voldoende middelen achter de hand moet houden omdat de koers van de Bitcoin sterk schommelt. Je zal dan ook geen bitcoins bezitten, maar kan wel iets sneller reageren als je dat wenst, of op korte termijn speculeren over de koers.
Is de bitcoin een zeepbel die op ontploffen staat?
De meningen lopen heel hard uiteen. Bitcoin zal wellicht blijven bestaan, maar gezien de snelle groei, lijkt het er op dat de koers af en toe eens een duik zal nemen om niet snel meer te recupereren. Het blijft volgens ons dus belangrijk om er veel mee bezig te zijn, de actualiteit en de koersevolutie te volgen: Dit veranderd heel erg snel.
Ook raken meer en meer hackers geïnteresseerd in het beïnvloeden van de digitale munt. Het hacken van het Bitcoin-netwerk is in essentie niet realiseerbaar, maar men kan DDos aanvallen op beurzen lanceren, in de hoop dat dit de prijzen zal beïnvloeden. Hierdoor kunnen hackers op goedkope wijze bitcoins inkopen en de waarde opnieuw doen stijgen.
Tip: Probeer in zo’n moment ook een graantje mee te pikken!
De tijd zal ons leren hoe de Bitcoin zal uitgroeien. Wij zijn er alvast nieuwsgierig naar, wij hopen u ook.
Bitcoin koers: