50+ tips om online geld bij te verdienen.

Een handige lijst dat kan gebruikt worden als inspiratiepunt, een hulpbron als het ware voor wie een poging wil doen om online een beetje bij te verdienen. Met deze opzet ben ik aan dit bericht begonnen.

Als je alles achtereenvolgens bekijkt, bekomen we een waslijst aan mogelijkheden om online bij te verdienen. Het is natuurlijk onmogelijk om op elk van deze mogelijkheden te gaan scoren of succesvol te zijn. Een verdienmodel start mogelijks bij slechts 1 onderwerp die de tijd moet hebben om te rijpen. Laat je dus niet misleiden door al deze mogelijkheden, maar kies iets wat je zelf leuk vind en maak daar je startpunt van. Wanneer je daar initieel mee van start gaat, dan kan je nog altijd uitkijken om je verdienmodel uit te breiden.

Nota: Veel onderwerpen uit deze lijst zijn ook gebaseerd uit Engelse resources en kunnen dus minder interessant lijken. Wie het Engels machtig is heeft hier misschien wel baat bij.

De lijst werd zo veel als mogelijk opgebouwd in rubrieken om sneller te kunnen navigeren. Laat ons er aan beginnen:

Schrijf artikelen

In de hedendaagse online cultuur is het belangrijk voor een site om goede inhoud te publiceren. Er is dus een grote vraag naar goede tekstschrijvers. Afhankelijk van je voorkeuren, kan je er voor kiezen om je teksten te publiceren op eigen ruimtes, op sites waarvan je een deel van de advertentieinkomsten ontvangt of gewoon schrijven als freelancer voor derden.

A. Schrijven voor jezelf.

 • Richt een website/blog op en verdien geld op verschillende manieren:
  1. Tracht adverteerders aan te lokken;
  2. Meld je aan voor PPC (zoals bijvoorbeeld adsense);
  3. Door te werken met affiliaties (voorbeeld: Tradetracker ).
  4. Klik hier om meer te lezen over geld verdienen met je website
 • Kies zelf onderwerpen om op te schrijven en publiceer deze op sites waarvan je een deel van de advertentie inkomsten krijgt. Voorbeelden zijn:
  1. Infonu – Nederlandstalig, je hebt hiervoor wel een adsense account nodig.
  2. Plazilla – Nederlandstalig, je hebt de keuze om te verdienen via hun intern advertentiesysteem of via je adsense account.
  3. Squidoo – Engelstalig maar je kan ook in het Nederlands een tekst publiceren. Adsense kan als aanvulling, maar je hebt Paypal nodig voor andere uitbetalingen.
  4. Infobarrel – Compleet engelstalig, je hebt hiervoor een adsense account nodig, maar kan dit gerust aanvragen met je Infobarrel profielpagina als website.
  5. Hubpages – Volledig engelstalig, verdienen kan via adsense, maar ook via Kontera, eBay en Amazon.

B. Schrijven voor derden.

Het voordeel aan schrijven voor jezelf is dat je zelf het onderwerp kan kiezen, het tijdstip waarop je het artikel schrijft, … . Een andere optie is ook interessant, namelijk als freelancer gaan schrijven voor andere personen. Hoe goed je verdient, hangt een beetje af van je eigen kunnen, maar het kan variëren van 10 cent per woord, tot 60 cent per woord en zelfs meer als je zeer goed bent in de topics waarover je schrijft.

Opdrachten vinden is de moeilijkste taak. Zorg in eerste instantie dat je enkele teksten kan voorleggen als voorbeeld van je schrijf stijl. Je kan nadien klanten gaan vinden:

 • Op fora van webmasters. Voorbeelden hiervan zijn:
  1. Sitedeals
  2. TBforum
 • Of je kan ook kleine opdrachten kiezen als auteur op een van volgende sites:
  1. Textbroker – hierop kan je je aanmelden als auteur en vervolgens zelf opdrachten zoeken.
  2. Greatcontent – uitbetaling vanaf 10 euro via bankoverschrijving of Paypal.
  3. Clickworker – heb ik zelf geen ervaring mee dus doe ik geen uitspraken over.

Ongetwijfeld zullen er nog andere alternatieven zijn ook. Bovenstaand vermelde sites zijn volgens mij wel de bekendste.

Oude spullen verkopen.

Het klinkt misschien te logisch, maar hoeveel oude spullen heb je liggen die je niet meer gebruikt? Als je eens goed rondkijkt dan zal je wel al gauw iets vinden. Wat ermee te doen? Verkopen natuurlijk!

Enquêtes invullen.

Inderdaad, het is nogal cliché en je ziet het vaak terugkeren, maar marktonderzoeken kunnen je toch helpen een klein centje bij te verdienen. Er zijn een aantal spelers in de Nederlandstalige markt die je vaak ziet terugkomen:

Dit is al een ideaal startpunt in deze categorie. Ongetwijfeld zijn er nog meerdere enquêtes programma’s waaraan je kan deelnemen.

 • Google Opinion Rewards: Werk mee aan korte enquêtes en verdien Google Play-tegoed met Google Opinion Rewards, een app die is gemaakt door het team van Google Surveys.
 • Google Play Saldo

Kleine freelance opdrachten.

Kleine freelance opdrachten zijn voornamelijk populair in de Amerikaanse markt, maar als je een beetje Engels kent en een beetje creatief bent, dan zijn er zeker mogelijkheden. Je kan je aanmelden op onderstaande sites om kleine opdrachten uit te voeren voor anderen:

 • Fiverr: Verdien geld door een service te bieden of een kleine taak uit te voeren voor anderen: Elke taak brengt je 5 dollar op.
 • Elance : Op deze site zoeken veel internet marketeers naar mensen om hun team te versterken of jobs uit te besteden. Je kan je gratis aanmelden op de site als freelancer.
 • oDesk : Idem als Elance. Best schrijf je je in op beide sites indien je hier interesse in hebt.

Er bestaan veel sites zoals deze hierboven beschreven. Bovenstaande zijn enkel de populairste.

Nieuw: Bijklussen in de deeleconomie

Uber, AirBnb, CozyCar, Autodelen.net, CarAmigo, Tapazz, Ubeeqo, Menu Next Door, Flavr, Deliveroo, Take Eat Easy, AirBsit, … Het zijn allemaal platformen waarop je geld kan bijverdienen door bepaalde klussen uit te voeren voor andere particulieren. De focus ligt in principe niet op het maken van winst, maar eerder op het terugverdienen van gemaakte kosten (een auto, een overschot aan eten, kosten van een woning, …).

Deze platformen worden met de dag populairder en dat is ook de overheid niet ontgaan. Voor deze specifieke inkomsten werd een gunstig belastingstelsel uitgewerkt. Je kan er meer over lezen in ons artikel ‘bijklussen in de deeleconomie‘.

Pay-Per-Click (PPC)

 • Google AdSense: De makkelijkste manier om geld te verdienen met een website.
 • Google AdWords: Dit is het omgekeerde van Adsense: hier betaal je om bezoekers naar je site te krijgen (of naar een pagina waarop je iets verkoopt).
 • Chitika: Werkt ongeveer zoals adsense, maar is lang niet zo goed.
 • Infolinks: Zelfde principe als Adsense, maar het uitzicht van de advertenties zijn anders.
 • Media.net: Wellicht het betere alternatief op Adsense, maar moeilijk te zeggen voor de Nederlandstalige markt. Elke website moet ook manueel worden beoordeelt en goedgekeurd.

Bovenstaande sites zijn maar een greep uit het aanbod. Adsense en Adwords zijn zodanig groot, dat vele andere bedrijven amper concurrentie bieden, zeker voor de Nederlandstalige markt.

Beleggen (en valutahandel)

Beleggingen mogen we natuurlijk niet uitsluiten, ook al denk je misschien dat het enkel weggelegd is voor rijke mensen, maar ook ‘de kleine man’ kan beleggen of meedoen in de valutahandel (lees hier meer over forex beleggen).

 • Plus500
 • eToro
 • IG Markets

Bovenstaande twee sites zijn toch twee grote namen, maar er zijn natuurlijk veel meer programma’s waar je je voor kan aanmelden (en waar je wellicht ook een extra gratis startvergoeding krijgt of een demo account ter beschikking krijgt om te oefenen).

Uw spaargeld beter beleggen!

Bij het beleggen wordt vaak de boodschap meegegeven om niet alle eieren in hetzelfde mandje te leggen. Met andere woorden: spreiding van je portefeuille is heel belangrijk. Wie start met beleggen heeft het misschien heel moeilijk om zich een weg in alle mogelijkheden te banen.

Wij ervaren hetzelfde probleem en hebben dit opgelost door te automatisch te beleggen in beleggingsfondsen. MeDirect heeft een aantal paketten die jouw storting zal spreiden over verschillende beleggingsfondsen. Naast het instellen van onze periodieke storting, hoeven we ons van niets aan te trekken. Wil je uiteindelijk een specifiek fonds uitsluiten? Dan kan dat ook.

In het segment beleggen zijn voor ons dus belangrijk:

Meer informatie over beleggen en/of beleggingsfondsen nodig? Bezoek dan deze link van Geldbeleggen.info;

Geld besparen is ook een beetje bijverdienen.

Er zijn sites en boeken genoeg over geld besparen, het is dan ook immers een onderwerp met een zeer groot doelpubliek. Om je alvast op weg te helpen, halen we enkele voorbeelden aan:

 • Cashback sites: Cashback-sites geven hun leden een percentage van het aankoopbedrag terug als deze leden producten of diensten online hebben gekocht en daarbij de links op de cashback-website hebben gebruikt. Voorbeelden van zulke sites zijn:
 • Groepsaankopen: Groepsaankopen worden al langer dan vandaag georgeniseerd. Zo kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat je gemeente zo’n groepsaankoop organiseert voor de aankoop van mazout en op die manier een aantrekkelijke korting kan ontvangen. Online kent iedereen kent ondertussen wel Groupon waar je korting kan verkrijgen omdat vele mensen zich voor een bepaald product of dienst inschrijven. Wees echter wel alert: het wakkert de impulsiviteit enorm aan. Lees er meer over op Test-aankoop of op Netto.
 • Dagaanbiedingen: Bepaalde sites bieden je een korting door in te gaan op dagaanbiedingen. Een goed en bekend voordeel hiervan is Ibood. Verschillend met groepsaankopen is dat de korting niet verworven wordt als een bepaald aantal mensen zich inschrijven: Koopt slechts 1 persoon het product, dan krijgt hij alsnog de korting. Tip: Kijk altijd online of je het product niet elders goedkoper kunt vinden.
 • Vergelijk prijzen: In tijden van crisis (maar ook zonder dat het crisis is) kan het altijd nuttig zijn om rond te kijken en uit te zoeken waar je een bepaald product goedkoper kunt aanschaffen. Er bestaan diverse prijsvergelijkingssites. Een goed voorbeeld hiervan is: vergelijk.be;

Social Media

Geld met Facebook verdienen

Geld met Facebook verdienen vereist wel een beetje kennis over facebook en de werking ervan. Maar er zijn diverse manieren waarop je met Facebook toch een extraatje kunt verdienen.

 • Facebook applicaties: Ideaal als je thuis bent in het schrijven van toepassingen. Met wat geluk wordt je toepassing dan ook overgekocht door Facebook zelf of een andere geïnteresseerde groep.
 • Facebook templates maken en verkopen.
 • Facebook groepen: Je hebt hier wel een aanzienlijk aantal volgers voor nodig, die je in eerste instantie kunt opbouwen door middel van een interessante pagina (humor werkt altijd wel). Nadien kan je hieraan verdienen door:
  1. Gesponsonsorde berichten te plaatsen, of
  2. De fanpage in kwestie te verkopen aan een bedrijf, of
  3. Gebruik te maken van affiliaties (zie hierboven) indien je geen partijen vindt voor bovenstaande ideetjes.
 • Persoonlijk account: Ook via je persoonlijk account bestaan er programma’s waarmee je kan bijverdienen. Dit kan dan bijvoorbeeld zijn in de vorm van het plaatsen van video’s waarbij je enkele centen per view krijgt.

Geld verdienen met twitter.

Tweet je rijk. Of het echt kan valt nog te zien. Celebrities kunnen voor een gesponsorde tweet wel een aardig bedrag ontvangen. Er zijn echter wel mogelijkheden om twitter te gebruiken om toch dat extraatje te verdienen. Vele kleintjes maken ook 1 groot. Hierbij enkele ideetjes:

 • Tweeten voor je eigen business. Je kan twitter inschakelen om mensen bewust te maken van een bepaald product of dienst die je zelf levert. Zo kan je extra mensen naar je site trachten te lokken.
 • Gesponsorde berichten: Ook jij kan gesponsorde berichten plaatsen. Een aantal volgers is hierbij natuurlijk wel aangewezen. Er bestaan diverse diensten waarvan jij gebruik kunt maken, bijvoorbeeld:
  1. Sponsoredtweets (engelstalig)
  2. Mylikes
 • Veel followers verzamelen over een bepaald onderwerp en deze twitteraccount trachten door te verkopen.

Geld verdienen met Youtube videos.

Als je veel in de weer bent met je videocamera, dan is het toch logisch dat je hiervan wilt profiteren ook? Dan kan met Youtube: de meest gebruikte zoekmachine in de wereld. Je kan op Youtube een kanaal aanmaken over een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld funny cats), hierin gerelateerde video’s plaatsen, zorgen dat je veel views krijgt en als je een bepaalde grens overschreden hebt, dan kan je je aanmelden voor adsense. Wanneer je account goedgekeurd is, dan wordt je betaald per click of per 1.000 views.

Erotiek, dating en webcam

Misschien niet iets wat je verwacht op deze site, maar de bedoeling is een totaalpakket aan opties te vernoemen. Vrouwen (maar ook mannen) kunnen online een aardig centje bijverdienen door zichzelf letterlijk bloot te geven. “Sex sells” is geen uitdrukking dat zonder reden gebruikt wordt. Zo kan je in deze branche geld verdienen:

 • Webcams: Als tussenpersoon naar de service en de mensen achter de camera’s; Voorbeeld van zo’n concept is cam4.com.
 • Affiliaties van 18+ videos: Voorproevers aanbieden die dan gekocht kunnen worden bij een aanbieder van adultmateriaal. Voorbeeld van een simpele uitvoering van dit concept is: Adultweb.
 • Seksdating affiliaties: Als tussenpersoon tussen de ‘zoeker’ en de seksdatingservice; Ook gewone datingsites hebben hun weg gevonden naar affiliaties, een voorbeeld hiervan is: Relatieplanet .
 • Simpelweg een eigen site gevuld met diverse content met advertenties als inkomstenbron. Meestal vind je wel snel een aanbieder wiens content je kan plaatsen.

Handig om te weten:
De omzetcijfers van de porno industrie gaat de laatste jaren omlaag. “Hoe kan dit” denk je dan? Er is een overaanbod van materiaal dat gratis en voor niets op het internet te vinden is. Daarom wordt er steeds minder en minder videos gekocht.
Een tweede reden dat hier aan de oorzaak ligt zijn de stijgende successen van webcams. Een face-to-face (of: directe interactie) is toch iets spannender dan naar een filmpje te kijken.

Vind je dit artikel een nuttige inspiratiebron of zijn er verdienmodellen die volgens jou niet opgenomen zijn in de lijst? Laat dan gerust een reactie later via het contactformulier, of deel deze met je vrienden of bookmark ze gewoon voor later gebruik!

Deze website gebruikt cookies om jou de beste ervaring te kunnen geven. Door deze website te gebruiken ga je hiermee akkoord. Meer info

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close